Persoonlijke pagina

Ik ben Hugo Bijleveld, specialist in aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Ik ben advocaat en ben voorheen ook handelsrechter geweest bij de Rechtbank Amsterdam. Ik ben sinds 2016 partner bij Pact Advocaten in Amsterdam. Ik voer een algemene praktijk die is gericht op ondernemers.

Brede ervaring

Als rechter in het team verzekeringsrecht van de Rechtbank Amsterdam deed ik uitspraak in diverse complexe verzekeringszaken. Denk aan CAR-verzekeringen, brand- en opstalverzekeringen en (beroeps)aansprakelijkheidsverzekeringen. Juridisch puzzelwerk én gezond verstand leidden tot vonnissen die stevig stand hielden.

Daarnaast ben ik werkzaam geweest als advocaat, onder meer bij Van Doorne, een gerenommeerd kantoor in het verzekeringsrecht. Ik heb zowel verzekeraars als verzekerden bijgestaan. Beide kanten heb ik bevochten, waardoor ik goed kan inschatten waar knelpunten en oplossingen liggen.

Uiteraard ben ik lid van diverse vakverenigingen op het gebied van het verzekeringsrecht. Met plezier zit ik in de redactie van de SDU uitgave ‘Tijdschrift aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht in de praktijk’ (TAV).

Het doel

Maximaal resultaat voor mijn cliënten: dat is het doel. Door te schikken en als het nodig is door te procederen. Voordat het zover is, geef ik een realistisch advies over de proceskansen. U krijgt dezelfde kwaliteit – of beter – als bij de grote advocatenkantoren tegen een aantrekkelijk uurtarief.

Wilt u kennis maken? U vindt mijn contactgegevens in de rechterkolom.